EnergiWatch

Siemens sætter strøm til Big Data-kæmpe

IT-giganten Amazon er ved at bygge grøn strøm til sine datacentre, og Siemens er blevet valgt til at levere vindmøller til en 150 MW stor onshore-park.

Foto: Siemens

Siemens har fået kontrakt på en vindmøllepark på 150 MW af det amerikanske udviklerselskab Pattern Energy. Det skriver selskaberne mandag i en fælles meddelelse.

Ordren omfatter 67 SWT-2.3-møller til til projektet Amazon Wind Farm (Fowler Ridge) i staten Indiana i USA.

Parken skal med andre ord være levere strøm den amerikanske webgigant Amazons datacentre. Ud over at have en omfattende onlineforretning i USA, så driver Amazon Web Services en lang række hjemmesider, og selskabet var blandt de første, der begyndte at leje sine meget kraftige computere ud på kommerciel basis til blandt andre selskaber og uddannelsesinstitutioner. Det er dén - energitunge - forretning, Siemens' møller skal levere strømmen til.

Møllerne bliver bygget på G2-platformen, og Pattern Energy har valgt, at møllerne skal have gear. Kontrakten omfatter også en supportaftale.

Møllerne skal leveres fra slutningen af juli. Amazon har tidligere sagt, at parken ville være i drift i januar 2016, men i dag skriver Siemens og Pattern Energy, at møllerne kan stå klar allerede i fjerde kvartal af 2015.

Vattenfall og Siemens klipper båndet til stor havpark

Analytiker: Vestas høster gevinst på stort USA-setup

Siemens overhaler Vestas i teknologisk kapløb

Den Afskyelige Snemand gemmer på olie til Statoil

Mærsk i opgør med gammelt købmandsskab

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs