EnergiWatch

Spanske venner valgt til jomfruelig Amazon-park

Landsmænd skal levere 208MW vindmøller til Iberdrolas revitaliserede park i det sydøstlige USA, der er seneste skud på ny IT-trend.

I sidste uge meddelte det spanske energiselskab Iberdrola, at det seks år efter de første sonderinger vil opføre en vindmøllepark i North Carolina. En park der ikke blot bliver den første i den amerikanske delstat, men tillige den første i hele det sydøstlige USA, hvor svage og fluktuerende vindforhold hidtil ikke har gjort sådanne rentable.

Spaniere lukker helt nyt vindmarked op - igen

Og det bliver landsmændene fra Gamesa, der skal opsætte de 104 vindmøller, der skal yde parkens 204MW. Det oplyser vindmølleproducenten i en meddelelse. Ordren er ikke blot en en betrædelse af jomfrueligt land i USA, det er samtidig Gamesas største enkeltordre på kontinentet for selskabets G114-model.

"Aftalen bestyrker Gamesas tilstædeværelse i USA og styrker det langvarige forhold, vi har med Iberdrola Renewables globalt som i Nordamerika," siger Gamesas amerikanske adm. direktør Borja Negro.

En anden særlighed ved vindmølleparken er, at den udelukkende skal levere strøm til Amazons datacenter i delstaten. Det er ikke første gang, at Ehandels-mastodonten bliver vindmøllekunder; i maj kunne Siemens således berette om en ordre på 150MW i Indiana, der ligeledes var allokeret Amazons lokale datacenter.

Siemens sætter strøm til Big Data-kæmpe

I det hele taget er det lidt af en trend, at de største IT-selskaber forsøger at forgrønne sig, når dataen skal køles ned. Tidligere på måneden meddelte Facebook således, at deres kommende datacenter i Fort Worth skal bestrømmes udelukkende fra vindmøller, mens Apples beslutning i februar om at etablere sig i Viborg som bekendt også var begrundet i miljøhensyn.

Facebook vil bygge datacenter med 100% vindstrøm

Klimaminister: Vi bliver belønnet for at være nummer et

Mere fra EnergiWatch

Equinor og VNG udvider brintsamarbejde

De to olie- og gasselskaber har et kæmpeprojekt på tegnebrættet, hvor Rostock skal være centrum for en enorm tysk brintproduktion med lagring af overskydende CO2 i norske oliefelter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs