EnergiWatch

Iberdrola løfter driftsresultat, hylder West of Duddon Sands

Spanierne præsterede et driftsresultat på 6,9 mia. euro i 2014 og har nedbragt gælden en smule, men årets største præstation var West of Duddon Sands, lyder det fra topchef om parken, som man har bygget sammen med Dong.

Foto: iberdrola

Spanske Iberdrola har offentliggjort resultatet for 2014, der synes at stemme nogenlunde overens med markedets forventninger, da aktiekursen er stort set upåvirket.

Driftsresultatet (EBITDA) er steget 3,1 pct. til 6.965 mio. euro - positivt påvirket af udviklingen i Storbritannien, USA, Brasilien og Mexico, mens hjemmemarkedet, Spanien, stadig halter.

Bundlinjen lander på 2.326 mio. euro, hvilket er 9,5 pct. lavere end i 2013, og også omsætningen har taget et dyk på 3,4 pct. til 30 mia. euro.

Selskabet fremhæver selv idriftsættelsen af den britiske havmøllepark, West of Duddon Sands, som et af årets højdepunkter.

Parken er Iberdrolas første offshorepark (389 megawatt), gik i drift i efteråret 2014 og er medejet af Dong Energy.

"West of Duddon Sands er den første offshorepark i Storbritannien, der har benyttet så avancerede konstruktionsmetoder. Ved at have to sofistikerede installationsfartøjer til at arbejde i tandem, har vi været vidner til et af de mest effektive offshoreprojekter, der nogensinde er blevet leveret i Storbritannien. Tidligere ville de storme og vindstyrker, vi oplevede ud for Storbritanniens vestkyst sidste vinter, have medført månedlange forsinkelser," siger Ignicio Galán, Iberdrola-CEO, i en kommentar til regnskabet.

Solide pengestrømme

Pengestrømme fra driften lyder på 5,5 mia. euro og var dermed nok til at finansiere sidste års investeringer på 2,9 mia. euro. En del af kontanterne er blevet brugt på at nedbringe gælden med 1,5 mia. euro, så den rentebærende nettogæld nu lyder på 25,3 mia. euro.

Sammenholdt med selskabets driftsresultat betyder det, at gælden er 3,6 gange EBITDA, hvilket er lavere end sidste år og i tråd med selskabets 2016-målsætning.

Iberdrola har den samme kreditvurdering som Dong Energy; Baa1.

Selskabets udvikling er interessant for det danske energiselskab, da det formentlig er et af de selskaber, som topledelsen måler sig op imod.

Dong-ledelsen kan se frem til gratisaktier i forbindelse med børsnoteringen i foråret 2018, men antallet af aktier afhænger blandt andet af, hvordan man klarer sig i forhold til en peer-gruppe af europæiske selskaber.

Iberdrola holder vindfest i Brasilien og Mexico

Iberdrola sælger for at gå på opkøb i USA

Iberdrola dropper Vestas-projekt i USA

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs