EnergiWatch

Siemens lobbyer for forlænget tilskud til vind

Tyske Siemens forsøger at få forlænget den amerikanske PTC, selvom vindkraft efterhånden kan konkurrere med de fossile energikilder i USA.

Tyske Siemens, der er blandt Vestas' konkurrenter, er trukket i arbejdstøjet for at sikre en forlængelse af vitale støtteordninger til vindmølleindustrien.

Ifølge chefen for Siemens' globale energiforretning, Lisa Davis, er vindkraft tæt på, men endnu ikke i mål i forhold til at være konkurrencedygtigt med andre energiformer.

Det skrev Financial Times søndag.

Meldingen fra Lisa Davis kommer netop som vindmølleindustrien har indledt sit årlige arbejde med at opfordre politikerne til at forlænge vigtige støtteprogrammer, heriblandt den såkaldte PTC-ordning.

En stribe medlemmer af Repræsentanternes Hus præsenterede for nyligt et lovforslag, der skal forlænge skatterabatordningen til slutningen af 2016.

Samtidig skal også ITC-ordningen (Investment Tax Credit, red.), der skaber billigere finansiering af nye projekter, forlænges ifølge forslaget. Angiveligt skal forlængelsen ske på samme vilkår som i de ordninger, der udløb med udgangen af sidste år.

PTC-ordningen giver skatterabat på den producerede energi i et projekts første ti leveår, hvorfor ordningen er et vigtigt incitament for udviklerne, og dermed er sandsynligheden for ordrer til vindmølleproducenterne ligeledes større.

ITC-ordningen dækker 30 pct. af startkapitalen til et nyt projekt og skaber dermed noget billigere finansiering for udviklerne, hvilket igen kan afføde flere ordrer til vindmølleproducenter som eksempelvis Vestas.

Nu er sol og vind billigere end gas i USA

IEA: Sol kan blive energikilde nr. 1.

Barclays: Vestas-skuffelse drevet af USA og emerging markets

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs