Barclays: Vestas-skuffelse drevet af USA og emerging markets

Barclays noterer, at der i Emerging Markets blot blev indgået ordrer på 49 megawatt, og samtidig ser det gode ordremomentum i USA ud til at være gået noget i stå.
AF RITZAU FINANS

Vestas annoncerede i tredje kvartal ordrer for 604 megawatt, hvilket analytikerne hos Barclays betegner som skuffende og drevet af USA og Emerging Markets. De annoncerede ordrer faldt 52 pct. på årsbasis og 55 pct. i forhold til kvartalet før.

Barclays noterer, at der i Emerging Markets blot blev indgået ordrer på 49 megawatt, og samtidig ser det gode ordremomentum i USA ud til at være gået noget i stå, idet der fra den kant blev annonceret 276 megawatt mod 800 megawatt i andet kvartal.

"Vi er en smule overraskede over den pludselige knaphed på ordrer i Emerging Markets. Mens vi længe har vurderet, at vindindustrien var uden vækst, og ordrer kan komme ujævnt, er skift i dette omfang usædvanlige," skriver Barclays i en kommentar.

Banken ser det lave ordreindtag i USA som et tegn på, at de fleste ordrer for projekter under det nuværende PTC-regime (støtteordning, red) er blevet placeret. Barclays estimerer, at Vestas' ordrebog vil falde med 5 pct. til 7,9 gigawatt ved udgangen af tredje kvartal 2014.

Kvartalets ordreindgang kan blive reddet af summen af småordrer, hidtil uannoncerede ordrer, hvilket Vestas annoncerer omfanget 7. november i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Analytikerne i Barclays har en "undervægt"-anbefaling af Vestas-aktien. Ifølge Bloomberg News anbefaler 10 af 24 analytikere i øjeblikket enten salg eller undervægt af aktien, mens seks er neutrale og otte anbefaler køb.

Vestas-aktien ligger onsdag middag 0,3 pct. lavere i 229,7 kr.

Danske vindfolk sløjfer årlig Brasilien-offensiv

Analytiker: Vestas' latinske rekordprojekt en død sild

Vestas-kunde lufter vilde investeringsplaner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs