Holland udpeger tre zoner til havmølleparker

Holland har annulleret en række havmølle-ansøgninger og har i stedet udpeget tre områder, hvor der frem til udgangen af 2020 kan opsættes møller på samlet 3,45 gigawatt.
Holland har tænkt sig at opsætte møller på havet - formentlig ikke lig dem, der ses på billedet. | Foto: Colourbox
Holland har tænkt sig at opsætte møller på havet - formentlig ikke lig dem, der ses på billedet. | Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS OG KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN, ENERGIWATCH

Holland har revideret sin strategi for opførelse af havvindmølleparker og udpeget tre havområder, hvor der frem til udgangen af 2020 planlægges opført møller med en samlet kapacitet på 3,45 gigawatt.

Det skriver mediet Recharge News.

Hovedparten af møllerne i de identificerede områder vil blive placeret mindst 22 km ude på havet i de tre zoner Borssele, Sydholland og Nordholland - nogle dog kun 18,5 km fra kysten. Regeringen venter, at den reviderede strategi vil kunne gennemføres 4,2 mia. euro billigere end den tidligere.

"Vi ønsker mere vedvarende energi i Holland, men vi ønsker at gøre det til lavest mulige omkostninger," lyder det fra den hollandske regering.

De reviderede planer betyder, at omkring 10 eksisterende ansøgninger og tilladelser fra forskellige vindprojektudviklere er blevet annulleret, skriver Renews.biz. Det ventes, at udbygningen vil komme til at bestå af fem vindmølleparker på hver 700 megawatt.

Lige før juleferien sidste år købte Dong de fulde rettigheder til tre hollandske projekter på i alt 1.050 MW for et for et sted i mellem 17 og 90 mio. kr.

Investorkamp om Siemens' hollandske rekordpark

DONG øjner potentiale i usikkert hollandsk marked

DONG overtager hollandske havmølleparker

Holland skruer op for havvind

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter