Holland skruer op for havvind

Hollændere sætter turbo på udvikllingen af havvindmøller - landet vil have ca. 4,5 GW i 2023.
Foto: London Array
Foto: London Array
RITZAU FINANS

Holland har store planer for vindkraft til havs i det kommende årti, hvor landet planlægger godt og vel en firedobling af den eksisterende vindmøllekapacitet ud for landets kyster i de kommende 10 år.

Det skriver Bloomberg News.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Planen er, at kapaciteten af havvindmøller skal øges til 4450 MW i 2023 fra omkring 1000 MW, der er installeret eller under udvikling på nuværende tidspunkt, fremgår det af planer fra regeringen, skriver nyhedsbureauet.

Den markante forøgelse skal hjælpe en skrumpende økonomi og stigende energiefterspørgsel, fremgår det.

Samtidig venter regeringen også at øge vindmøllekapaciteten på land til 6000 MW frem mod 2020. Det svarer til mere end en fordobling af den nuværende kapacitet. Ifølge BTM Consult var der således vindmøller med en samlet kapacitet på 2552 MW opstillet til lands i Holland ved udgangen af 2012. I løbet af sidste år blev der opstillet møller med en kapacitet på 243 MW i landet.

Danske Vestas vandt i foråret en forlængelse af en serviceaftale på selskabets offshorepark Prinses Amaliapark på 120 MW ud for Hollands kyst, ejet af Eneco.

Desuden er Vestas blevet valgt som leverandør til endnu et Eneco-offshoreprojekt - det 129 MW store Luchterduinen-projekt, som selskabet skal levere 43 af sine V112-vindmøller til, så snart ordren bliver fast og ubetinget.

Analytikere: DONG åbner døren for Vestas’ kæmpemølle

DONG afviser tysk Vestas-flirt 

Vestas vinder en femtedel af alle annoncerede ordrer 

 

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også