GE styrker fodfæstet på Europas møllemarkeder

Den amerikanske vindmølleproducente tror på en tocifret procentandel af det europæiske marked for landvindmøller i 2014.
Foto: GE
Foto: GE
RITZAU FINANS

Amerikanske General Electric, som er blandt de største konkurrenter til Vestas, forventer at nå op på en tocifret procentandel af det europæiske onshore vindmøllemarked næste år. Det vil i givet fald være en betydelig fremgang fra et niveau i 2013 på blot 3 pct.

"Det er en dramatisk vækst for os. Jeg glæder mig virkelig over måden, vi er lykkedes med at opnå det på," siger Cliff Harris, der er chef for GE's vedvarende energiaktiviteter i Europa, på en vindmøllekonference i Hamborg til Recharge.

Han tilføjer, at det endnu er for tidligt at kommentere GE's offshore planer, da selskabet fortsat afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse af store del af Alstoms energiaktiviteter.

GE tilbyder ikke offshore møller, men planen er, at det som led i overtagelsen af dele af Alstom laver et joint venture med Alstom omfattende havmøller.

På globalt plan faldt GE's markedsandel sidste år kraftigt til 6,6 pct. fra 15,5 pct. i 2012, ifølge tal fra BTM Consult. Det store fald sidste år skyldes en voldsom nedgang på det svingende amerikanske vindmøllemarked, hvor der til gengæld er udsigt til et højt niveau for installationer i år.

Vestas havde til sammenligning en markedsandel på globalt plan på 13,1 pct. i 2013.

Udskældt Varde-udvikler: Tæl lige til tre

Vestas-konkurrent pønser på entré i Brasilien

Kapital på vej til nødlidende grøn tysker

Alstom har igen hentet erfaren Vestas-chef

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også