Vestas-konkurrent pønser på entré i Brasilien

Tysk-indiske Senvion overvejer at gå ind på det brasilianske marked - til trods for at moderselskabet allerede er tilstede.
Foto: COLOURBOX
Foto: COLOURBOX
RITZAU FINANS

Den tyske vindmølleproducent Senvion, der er ejet af indiske Suzlon Energy, overvejer at gå ind på det brasilianske vindmøllemarked, afslører selskabets topchef, Andreas Nauen, over for branchemediet Recharge News.

"Brasilien er et yderst interessant marked. Vi overvejer i øjeblikket, hvordan vi kan gøre det," siger Nauen i et interview med Recharge under en vindmøllekonference i Hamborg.

Han nævner nogle af de spørgsmål, der skal tages stilling til, herunder hvilke møller, der skal tilbydes - 2 eller 3 MW - og hvordan selskabet opnår godkendelse ifølge de regler, der er om lokalt produktionsindhold.

Derudover peger han på, at offshore måske også kunne være interessant for Brasilien. Selskabets overvejelser om Brasilien er dog på et tidligt stadie, siger han.

Senvions ejer, Suzlon, er i forvejen repræsenteret i Brasilien. Det samme er i øvrigt Vestas, som har annonceret investeringer, der skal sikre, at selskabet opnår godkendelse i forhold til de skrappe krav om et minimumsniveau for lokal produktion.

Ifølge Recharge har Brasilien allerede ni vindmølleproducenter, der har eller er ved at opbygge en kapacitet til at producere 3,5 gigawatt vindmøller om året - det på et marked, der ifølge mediet skønnes til 2 gigawatt om året.

Tyskland løfter optimismen i dansk vindindustri

Tre fede vindår i Tyskland efterfulgt af...?

Vestas-rival lancerer større møller

Alstom booster vindfabrik i Brasilien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud