EnergiWatch

Enercon venter at installere op mod 4 gigawatt i år

Enercon vil installere mere i år end sidste år, siger selskabets direktør.

Den tyske vindmølleproducent Enercon, som sidste år rangerede som verdens tredjestørste vindmølleproducent og blandt andet tegnede sig knap halvdelen af installationerne på det tyske marked, venter i år at nå installationer på op til 4 gigawatt mod et niveau på 3,6 gigawatt sidste år.

Det siger selskabets topchef, Hans-Dieter Kettwig, til branchemediet Recharge News i forbindelse med en vindmøllekonference i Hamborg.

Enercon bygger stort vindbatteri

Selskabet leverede i første halvår 1,85 gigawatt sammenlignet med 1,7 gigawatt i samme periode sidste år.

Stigningen skyldes til dels en tendens mod anvendelse af større 2-3 megawatt møller, og derudover er stigningen drevet af, at der er Tyskland er en hast med at få opført projekter som følge af de reviderede rammeordninger i henhold til Renewable Energies Act, eller EEG, som blev indført 1. august.

I 2015 venter Enercon også et installationstal globalt på omkring 4 gigawatt.

Selskabet havde sidste år en markedsandel globalt på 9,8 pct., ifølge tal fra BTM Consult. Dermed var selskabet tredjestørst efter Vestas og Goldwind med markedsandele på henholdsvis 13,1 og 11,0 pct.

Her er verdens 15 største vindmølleproducenter

EDF kaster sig ind i massivt landmølleprojekt

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs