EDF kaster sig ind i massivt landmølleprojekt

EDF går ind i et fransk vindprojekt på op til 375 megawatt. Leverandøren bliver formentlig tyske Enercon.
E126 vindmøllen | Foto: Wikimedia Commons
E126 vindmøllen | Foto: Wikimedia Commons

EDF Energies Nouvelles er gået sammen med WindVision for at videreudvikle og afslutte vindprojektet Le Mont des 4 Faux i Frankrig.

Projektet er spektakulært, fordi der lægges op til brug af møller på 7,5 megawatt, hvilket er en usædvanlig størrelse for landprojekter.

WindVision har siden 2006 været i gang med projektet, der skal opføres i den nordøstlige region Champagne-Ardenne.

Den store tyske vindmølleproducent Enercon har tidligere været nævnt af WindVision som leverandør af landmøller i den helt store størrelse. Møllen på 7,5 MW er verdens største landmølle.

Verdens tredjestørste spiller

Ifølge EDF og udvikleren er det planen at opføre omkring 50 vindmøller i Le Mont des 4 Faux, hvilket med 7,5 MW vil give parken en samlet kapacitet på 375 MW.

Det fremgår ikke, hvornår projektet ventes afsluttet, men WindVision siger i en meddelelse, at EDF's entre giver større tro på gennemførelse af det "komplekse projekt".

Enercon-møllerne af typen E126 er nogle heftige krabater med en hubhøjde på 135 meter og rotordiameter på 127 meter. Tyske RWE er i gang med at opstille 50 eksemplarer i Holland.

Den tyske vindmølleproducent var i 2013 verdens tredjestørste, kun overgået af Vestas og Goldwin. Det er til trods for, at Enercon holder sig fra offshoremarkedet, USA og Kina. De leverede sidste år 3.687 megawatt.

RWE rejser verdens største landmøller

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter