EnergiWatch

Nordea: Vestas-aktie kan ramme kurs 200

Banken ser en risiko for, at Vestas-aktien skal ned og "teste" 200 kroners grænsen inden ny mulig optur.

Foto: Vestas

Vestas-aktien har tabt momentum og er siden sommerens top på omkring 300 kr. faldet til 220 kr. Og aktien kan snart komme ned at teste de 200 kr. før en mulig tur opad igen, vurderer Nordea.

"Aktien nærmer sig med hastige skridt den markedspsykologiske kurs 200, som vi ser en risiko for, at den skal ned at teste, inden turen eventuelt går op igen," skriver Nordea i sin morgenberetning onsdag.

I starten af juni toppede Vestas-aktien for året i lukkekursen 300,20 kr., men siden er den faldet næsten 27 pct. Aktien bliver typisk relativt hårdt ramt, når nervøsiteten dominerer de finansielle markeder.

"Vestas er en højrisikoaktie og står forrest i rækken, når der deles kursfald ud, hvis risikovilligheden siver, som den gjorde i går. Men det er ikke den eneste grund, når det seneste kursfald skal forklares," skriver Nordea, og peger på usikkerhed om en fornyelse af den amerikanske skattestøtteordning.

Derudover har ordreudviklingen i tredje kvartal ikke imponeret, og det presser også aktien, vurderer Nordea. Banken har et estimat for annoncerede Vestas-ordrer på 850 megawatt (MW) i tredje kvartal, men indtil videre har selskabet kun hevet annoncerede ordrer hjem for 350 MW.

"Der er endnu lidt tid at løbe på, inden kvartalet lukkes, men der skal gang i ordrerne, hvis momentum skal vende i Vestas. I vores øjne er det en udpræget momentumaktie. Vores råd er derfor at afvente en ændring i momentum, inden der købes," skriver Nordea.

Den svenske bank har anbefalingen "hold" af Vestas med et tilhørende kursmål på 295 kr. Onsdag morgen stiger Vestas-aktien med 2,7 pct. til 226,30 kr.

Vestas runder træls Kina-jubilæum

Vestas deltager i marokkansk vindsatsning

Vestas: Alt eller intet i dyst om 850 marokkanske megawatt

Gamesa med ny kinesisk mølleordre

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs