EnergiWatch

Vestas-konkurrent kan være på vej med stor nyhed

For anden dag i træk har der på børsen i Hongkong været stoppet for handlen med aktien i den kinesiske vindmølleproducent Goldwind.

Foto: Goldwind

Selskabet anmodede ifølge Recharge News onsdag børsen om at suspendere handlen med aktien, da det "i øjeblikket overvejer et stort tiltag".

En talsperson fra selskabet afviser over for Recharge News at kommentere nærmere om årsagen, men der er de seneste dage blevet spekuleret i, at selskabet er på vej ind på det russiske marked, muligvis gennem et partnerskab med det store russiske ingeniørselskab E4.

Andre kinesiske aktører har ifølge Wind Power Monthly også vist interesse for Rusland. Det gælder Dongfang Electric og Xian Electric, mens også Siemens og Vestas vurderes at have en interesse, om end landets stringente krav i forhold til lokalt produktionsindhold er en barriere.

Amerikanske lån hjælper Siemens-møller til Peru

Goldwind på frierfødder i Rusland

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs