Havvind i Kina skuffer Siemens

Offshore-direktør Michael Hannibal fortæller, at starten i Kina har været meget sløvere end ventet.
Foto: Siemens
Foto: Siemens
AF RITZAU FINANS

Det kinesiske vindmøllemarked har hidtil været en stor skuffelse for vindmølleindustrien, herunder for Siemens, som i 2010 åbnede en fabrik til vingeproduktion i landet.

Siden da er der ikke sket det store, siger chefen for Siemens offshoremølledivision, Michael Hannibal, til Bloomberg News.

"Vi følte, at vi gerne ville være der og lære og for at se, om det kunne udvikle sig til et marked, hvor Siemens kunne blive en bidragsgiver. Basalt set er vi nu på samme stadie, vi undersøger markedet, for det udviklede sig ikke på den måde, som mange markedseksperter forventede. Så det har så absolut været en sløvere start," siger Michael Hannibal.

I 2011 annoncerede Kina planer om bygning af 5000 megawatt offshore vindenergi i løbet af fire år. Mindre end 10 pct. af den kapacitet er blevet rejst, og myndighederne har erkendt, at det mål ikke bliver realiseret. Siemens etablerede i 2011 et joint venture med Shanghai Electric Group, og de går efter 30 pct. af markedet.

"Nogle forudsiger stadig et stort marked, hvis du ser på en periode over 10 til 15 år. Men spørgsmålet er, hvornår og hvor det vil ske i Kina," siger Michael Hannibal til Bloomberg News.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også