Nye Siemens-møller driller stort Dong-projekt

Dong Energy må vente på levering af nye havvindmøllerne fra Siemens Wind Power til stort tysk projekt.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Dong Energys kommende 312MW store havvindmøllepark Borkum Riffgrund 1, der skal ligge 37 km nord for den tyske ø Borkum, har mødt en forhindring. Siemens Wind Power, der skal levere de 77 vindmøller på hver 4MW, kan ikke levere efter den oprindelige tidsplan, skriver Børsen i dag.

"Dette er på ingen måde tilfredsstillende. Men vi skal levere en helt nyudviklet vindmølle til Borkum Riffgrund 1, og det er kabalen med at få produktionen af denne vindmølle, der giver udfordringer," udtaler Siemens' offshorechef Michael Hannibal.

Den opgraderede 4MW-mølle er en videreudvikling af Siemens' storsællert på 3,6 MW, som oprindeligt var udset til at blive brugt ved Borkum Riffgrund 1, men i foråret meldte Dong ud, at man skruede op for kapaciteten og ville bruge 4MW'eren. Men det har altså givet problemer.

Dong Energy ærgrer sig over forsinkelsen, som betyder, at A2Sea's installationskib "Sea Installer" ligger stille. Selskabet vurderer dog, at den samlede tidsplan om at være færdig med projektet i første halvår 2015 holder, oplyser Dongs chef for Borkum Riffgrund 1, Søren Vestergaard, til avisen.

Som EnergiWatch for nylig kunne fortælle er installationen af de 77 monopælefundamenter og overgangsstykker allerede afsluttet.

Når Borkum Riffgrund 1 er klar til drift, vil havmølleparken kunne levere grøn strøm svarende til det årlige strømforbrug hos ca. 320.000 tyske husstande.

Borkum Riffgrund 1 er ejet af Dong Energy, Kirkbi A/S og William Demant Invest A/S.

Dong har sat fundamenter til Borkum Riffgrund

Dong booster Borkum Riffgrund

Dong dropper stort britisk vindprojekt

Siemens-CEO: Energiforretning skuffer 

Dong: Sløjfet storprojekt skader ikke 2020-mål

Storbank roser Dong-frasalg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også