Dong dropper stort britisk vindprojekt

Det britiske energiselskab Centrica går sammen med Dong Energy ud af enormt havvindmølleprojekt i det Irske Hav. OPDATERET

Dong Energy og det britiske energiselskab Centrica stopper det stort anlagte Celtic Array-havvindmølleprojekt i det Irske Hav, hvor de hver ejer 50 pct. Det samlede projekt er på 4,2 GW og inkluderer den planlagte vindfarm Rhiannon Wind på 2,2GW.

Det er blevet annonceret i forbindelse med det britiske selskabs kvartalsregnskab.

"Vi har gennemgået det økonomiske grundlag i vores 3. runde Irish Sea Zone-projekt, Celtic Array, og efter diskussioner med The Crown Estate (de britiske myndigheder på området, red.) og vores parter i projektet, Dong Energy, er udviklingsaktiviteten nu stoppet," skriver Centrica i en meddelelse til regnskabet, hvor de samtidig laver en 40 mio. pund stor afskrivning på projektet - ca. 375 mio. kr.

Dong: Sløjfet storprojekt skader ikke 2020-mål

I en anden meddelelse på projektets hjemmeside fremgår det, at Dong og Centrica har taget beslutningen sammen, fordi havbundforholdene i området har vist sig mere udfordrende end som så.

En unavngiven talsmand for projektet udtaler:

"Vi er skuffede over ikke at gå videre med vores arbejde med at udvikle vindparker i the Irish Sea Zone, men vores vurdering har vist, at bundforholdene er på en måde, så det ikke er fornuftigt for os at fortsætte med den teknologi, der er til rådighed på nuværende tidspunkt."

Aflysningen af projektet kommer ikke som den store overraskelse, eftersom Centrica i en rapport for nylig påpegede, at den store britiske udbygning af offshore vind ifølge selskabet er alt for dyr.

Dong-partner vil bremse britisk vindudbygning

Britisk energikæmpe henter BP-chef til toppost

Siemens slår forventninger med en spids

10 milliarder på vej til udbygning i Nordsøen

Dong-felt medvirkende til lav norsk sommer-produktion

Tysk vindmarked opjusteres efter kraftig halvårsvækst

Flyvende vindordrer fra Dong og Vattenfall

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Photo: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter