Nordjysk stålkomet henter Siemens-topchef

Jan Kjærsgaard er ny topchef i Bladt Industries. Han afløser Peter Rindebæk, som degraderes til vicedirektør.
Foto: Jesper Voldgaard
Foto: Jesper Voldgaard
AF KASPER BRØNDGAARD ANDERSEN OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Siemens-direktør Jan Kjærsgaard er ny topchef hos aalborgensiske Bladt Industries, der er verdensførende inden for fundamenter til havvindmøller, men også leverer til olie- og gasindustrien.

Kjærsgaard meldte sin afgang som topchef for Siemens' landmølleforretning tidligere på sommeren, hvor også teknologichef Henrik Stiesdal annoncerede, at han trækker sig ved årsskiftet.

Bladt Industries' nuværende adm. direktør, Peter Rindebæk, fortsætter hos Bladt, hvor han får titlen som driftsdirektør (COO) og vice administrerende direktør.

Ifølge meddelelsen fra parterne er degraderingen af Rindebæk sket i samråd med bestyrelsen.

Jan Kjærsgaard takker af fra Siemens i september og tiltræder senest 1. november som ny topchef hos succesvirksomheden i det nordjyske.

Stiesdal og Kjærsgaard forlader Siemens

Fremgangen er særligt båret af ordrer fra Dong Energy, som har bestilt nordjyske vindmøllefundamenter til sine Siemens-møller i lange baner.

Foto: Jesper Voldgaard
Foto: Jesper Voldgaard

Den nu tidligere topchef Peter Rindebæk har været hos Bladt siden 2001. Foto: Jesper Voldgaard

Bladt i en ny retning

Dong Energy lurede for flere år siden på at købe ståleksperterne i Bladt Industries, men det blev den nordiske kapitalfond Nordic Capital Fund, som i 2012 overtog stålforretningen for en pris i omegnen af 1,2 mia. kr.

”Hold kæft, vi har truffet mange dårlige beslutninger”

Efter en krise i starten af 00'erne er det gået forrygende for Bladt. Selskabet har især lukreret på fleksible produktionslinjer, som kan levere de skræddersyede løsninger, der efterspørges af en umoden industri som havmøllebranchen.

Nu skal kursen ændres.

Lars Terney, der er bestyrelsesformand for Bladt samt partner og rådgiver for selskabets ejer, siger, at industrien på vej ind i en ny fase, hvor cost of energy og standardisering er i højsædet.

”Dette stiller krav til nye og bredere kompetencer for Bladt, hvorfor bestyrelsen har valgt at styrke organisationen med ansættelsen af Jan og fokuseringen af Peter på produktionssiden," siger Terney i en meddelelse.

"Jan er særdeles analytisk, har en stor relevant erfaring og et unikt fokus på eksekvering. Gennem hans tid hos Siemens og Bonus Energi har han ydermere fået indgående indsigt i såvel strategiske som operationelle overvejelser, kompetencer som vil komme Bladt og vores kunder til gode fremover.”

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Fra 2009 til 2013 voksede antallet af Bladt-ansatte fra 275 til knap 600. Selvom flere forventes at være på vej, er der langt op til de godt 5.300, som Siemens Wind Power i dag beskæftiger, og dermed får Jan Kjærsgaard ansvar for færre medarbejdere.

Jan Kjærsgaard blå bog:

- 47 år og i dag administrerende direktør for Siemens Wind Power A/S

- Har i 13 år været medlem af koncernledelsen i Bonus Energi A/S og Siemens Wind Power, indtil for nylig med ansvar for alle Siemens vindaktiviteter i Europa, Mellemøsten og Afrika.

- Tidligere administrerende direktør for DS Stålkonstruktion A/S og medlem af koncernledelsen i Aalborg Industries A/S

Siemens-park skaber job i Esbjerg

Cape Wind lægger ny ordre

Bladt-ejer: Stærke vækstrater fortsætter ikke evigt

Danskere løber med ordre til 582 megawatt-projekter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også