EnergiWatch

Nexans vender underskud til overskud

Den franske NKT-konkurrent har en lavere omsætning, men kan til gengæld lavere end sort bundlinje for første halvdel af 2014.

Foto: Nexans

Det franske kabelselskab Nexans, der blandt andre konkurrerer med danske NKT, formåede i første halvdel af 2014 at levere overskud, efter at samme periode sidste år viste røde tal på bundlinjen. Til gengæld var der et mindre fald i omsætningen.

Det skriver Bloomberg News.

Selskabet realiserede i første halvår af året en omsætning på 2304 mio. euro, hvilket var en tilbagegang fra 2351 mio. euro i samme periode året før.

På bundlinjen kan det franske selskab dog glæde sig over et overskud på 25 mio. euro, hvilket er en klar forbedring fra første halvår af 2013, hvor Nexans måtte notere et underskud på 145 mio. euro.

Nexans skriver i regnskabet, at det ser en stærk vækst i markedet for højspændings-søkabler. Derudover noterer Nexans, at der har været en moderat forbedring af salget i Europa i visse sektorer, og at der har været en tilbagevenden til vækst i Nordamerika gennem andet kvartal.

Ups, kabler til 200 millioner kroner sank

Danskere løber med ordre til 582 megawatt-projekter

NKT-rival får klø efter skuffende regnskab

Nexans oplever omsætningsfald

Dong henholdende i kabelkartel-sag

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs