EnergiWatch

Ups, kabler til 200 millioner kroner sank

Kilometerlange italienske vindmølle-kabler forsvandt forleden, da en transportpram sank i Middelhavet.

Heldigvis kom ingen til skade, men der er formentlig flere, som alligevel har haft en ubeskriveligt ringe weekend hos den italienske kabelproducent Prysmian og deres transportpartnere.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Kabler til en anslået værdi af 28 mio. euro eller lige knap 210 mio. kr. forsvandt nemlig fredag, kort efter at de havde forladt Napoli og sat kursen mod to tyske kunder.

Ifølge flere maritime medier kæntrede og sank transportprammen AMT Explorer (se billeder her), som kablerne var placeret på 96 kilometer sydvest for øen Sardinien. Prammen blev trukket efter skibet Red Husky, der altså måtte sige farvel til lasten, som man nu arbejder på at bjærge.

Havdybden ved ulykkesstedet er ikke oplyst, men med en gennemsnitlig havdybde på 1.500 meter i Middelhavet skal bjærgningsfolkene nok få deres at se til.

Danskere i projekt-hovedrolle

Kablerne skulle bruges til at forbinde de tyske havmølleparker Butendiek og Deutsche Bucht i den tyske del af Nordsøen til nettet på land. Alene kabelordren til Deutsche Bucht, som skal ligge knap 90 kilometer fra kysten, var mere end 50 mio. euro værd for Prysmian.

Den italienske kabelproducent siger ifølge WindPowerOffshore, at de og kabelkunden Tennet gør alt for, at undgå forsinkelse af havmølleprojekterne.

Nyheden om den sunkede pram har også været en ærgerlig en af slagsen hos danske K2 Management, der udvikler Deutsche Bucht-projektet på i alt 210 megawatt på vegne af Highland Group Holding, som ejer projektet.

Butendiek-parken som skal være 288 MW ligger 36 kilometer fra kysten ved den dansk-tyske grænse.

Ifølge Prysmian er ulykken dækket af forsikringen.

Leverandører kredser om tysk offshore-projekt

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs