EnergiWatch

Fyn vil kapre offshorejob fra Esbjerg

Væksten skal ikke kun komme Esbjerg til gode lyder det fra Udvikling Fyn, der mener, at Lindøs unikke faciliteter gør øen til en oplagt leverandør til offshoreindustrien.

Lindø Industripark ser gerne, at man kan tiltrække produktionsarbejdspladser. MHI Vestas producerer og tester sine første naceller til sin 8 megawatt mølle på øen. | Foto: Vestas

Esbjerg er Danmarks offshoreby nr. ét, men på Fyn vil man også lege med.

Øen vil score nogle af de i alt 24.000 nye job, der ifølge Mads Wojtynka fra Udvikling Fyn forventes at blive skabt i den danske offshoreindustri indtil 2020.

”Esbjerg løber nok med de 8.000 af jobbene, men hvis vi skal være beskedne, tror jeg godt, at vi her på Fyn kan lægge billet ind på 4.000 af dem. Det kræver, at vi får vist branchen, at vi også kan byde ind på offshore-opgaver her på Fyn, og det kræver samarbejde, blandt andet i klyngen”, siger Wojtynka til fyens.dk.

Han er projektleder på Fyns Maritime Klynge, som er en del af Udvikling Fyn, der arbejder for at få skabt arbejdspladser på øen.

Wojtynka får opbakning fra Carsten Ae, der er direktør for Lindø Industripark.

”Vi har nogle maritime kompetencer på Fyn, som gør, at det ligger lige for at gå ind og byde på offshoreopgaver. Hvis du kan levere til skibsfarten, så kan du også levere til offshore. Det giver jo næsten sig selv," siger Carsten Aa til fyens.dk. Han mener, at Lindøs ikoniske portal og dok kan tiltrække nye virksomheder til øen.

EnergiWatch har tidligere beskrevet, hvordan Lindø bejler til at producere nacellen til Vestas og Mitsubishis kommende havvindmølle.

Lindø bejler til produktion af Vestas' kæmpemølle

Medie: MHI Vestas tæt på engelsk fabrik

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs