Esvagt hjem med rekordoverskud i 2013

A.P. Møller-Mærsks datterselskab Esvagt har haft et rekordår i 2013, hvor offshorerederiet kan notere et overskud på en kvart milliard. Nu går selskabet for alvor efter vindmølleindustrien.
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Offshorerederiet Esvagt, et datterselskab under Maersk, har oplevet en væsentlig fremgang i 2013 med en vækst på hele 35 pct., skriver Børsen. For det forgangne år hev rederiet et overskud på 250 mio. kroner hjem, en stigning fra 2012s 184 mio. kroner.

Men som flere andre i offshorebranchen har selskabets direktør Søren Nørgaard Thomsen lagt mærke til udmeldingerne fra olieselskaberne de seneste måneder, og han anser de høje vækstrater for underleverandørerne i Nordsøen som fortid:

"Vi fornemmer, at der navnlig i Norge bliver trådt lidt på bremsen i øjeblikket. Derfor satser vi på at vinde serviceopgaver for de store vindmølleparker for at fastholde den høje vækst," siger han til Børsen.

I juli sidste år bestilte rederiet to specialskibe, som skal servicere vindmølleparker i Nordsøen og Østersøen, og her sagde Søren Nørgaard Thomsen til ShippingWatch:

"Denne ordre betyder, at vi for alvor tager skridtet ind i vind-segmentet og viser, at vi også vil være en faktor inden for offshore vind. Vi får et ben mere at stå på for virksomheden, og så er den her kontrakt faktisk den største i Esvagts historie, og det er jo også en væsentlig ting."

Esvagt havde ifølge Børsen en nettoomsætning på 883,8 mio. kroner i 2013 fra 738,9 mio. kroner i 2012. Ifølge direktøren skyldes stigningen nye skibe i flåden og en høj udnyttelse gennem året. Forventningen til indeværende år ligger på samme niveau som 2013.

I begyndelsen af året begyndte rygter om, at Maersk har sat gang i frasalget af datterselskabet, som konglomeratet ejer 75 pct. af aktierne af.

Esvagt har 37 skibe på vandet og seks på vej.

Energiboom i Esbjerg

Analyse forudsiger eksplosiv vækst i offshore-vind

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også