Energiboom i Esbjerg

Flere offshoreselskaber vælger at etablere deres hovedsæde i Esbjerg, der har oplevet domicilbyggerier på mere end en mia. kroner.
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Det er uhyre attraktivt for offshoreselskaber at etablere sig i Esbjerg, hvis havn er en stor byggeplads, hvor der opføres store domiciler, skriver Jydske Vestkysten. Semco Maritime er bare den sidste af en række offshoreselskaber, der har valgt at bygge nyt domicil i Esbjerg, hvor der i dag foregår byggerier til mere end en mia. kr., siger Tom L. Nielsen, direktør for Esbjergs Erhvervsudvikling til avisen.

"Nogen har fået øje på Esbjerg og det kæmpe marked inden for energiområdet, som aktiviteterne i Nordsøen er en stor del af. Vi har kæmpet i mange år for at tiltrække nye virksomheder og sidste år opnåede vi med 25 nye virksomheder en rekord. Vi sidder lige nu med fornemmelsen af, at det er den berømte prop, der er røget af ketchupflasken."

Staten kan hente 190 mia. kr. ekstra i Nordsøen

Af andre selskaber kan nævnes Maersk Olie & Gas, der i 2015 vil tage det nye hovedsæde i brug og samle aktiviteterne i Esbjerg. Hovedsædet bliver ifølge Jydske Vestkysten på næsten 10.000 kvm. og skal rumme over 600 medarbejdere.

Esbjergensisk olierenser skruer op for overskuddet

Også Esvagt er i gang med nybyggeri på havnen, hvor der skal være plads til 65 ansatte, mens et amerikansk olieserviceselskab Halliburton også er i gang med en bygning for 100 mio. kroner.

"Det der sker, er en understregning af Esbjergs geografisk meget attraktive beliggenhed i forhold aktiviteter inden for havvindmøller og olie og gas, men når man tiltrækker virksomhed i det omfang, som det sker, er det også, fordi byen har haft visioner og en rigtig strategi," siger senioranalytiker Jacob Pedersen, Sydbank til Jydske Vestkysten.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også