EnergiWatch

PKA: Danske vindinvesteringer lakker mod enden

Politisk usikkerhed får pensionskassen til at kigge mod udlandet.

Foto: LM Wind Power

Det er snart slut med at investere i havvind i Danmark. Sådan lyder det i dagens Børsen fra pensionskassen PKA, som er en af de største investorer på området, og som bl.a. har skudt et stort beløb i havvindmølleparken ved Anholt.

"Når man ser den politiske debat herhjemme, så er der noget, der tyder på, at når man har lavet den udbygning, der er planer om nu, så er jeg ikke spor sikker på, at man fortsætter," udtaler Peter Damgaard, adm. direktør i PKA.

Han frygter, at politikerne drosler ned på de planlagte vindprojekter Horns Rev 3 og Krigers Flak for at skrue ned for den omstridte PSO-udgift.Herefter vil der ikke være mere at komme efter inden for havvind i Danmark, og derfor må selskabet kigge mod vindinvesteringer i udlandet, siger Peter Damgaard til avisen.

Netop spørgsmålet om PSO-afgiften vil blive diskuteret i denne uge som udløber af regeringens vækstplan.

Vækstplan genbruger milliarder

Vækst i vindstrøm presser minister

Siemens lukker kæmpeordre: 600 MW og service i 15 år

Alstom nærmer sig Amerikas første havmøllepark

Tilbagegang for RWE over hele linjen

Hjulmand: Ufin salgsfinte skærmer ikke for solidt 2013

Disse selskaber skal kæmpe om Horns Rev 3

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs