EnergiWatch

Ny storbank løfter Vestas

SEB Enskilda løfter kursmålet på vindaktien som det syvende finanshus på få dage. Se oversigt.

Analytikerne tror, at Vestas-toppen er på rette vej. Kursmålene hæves på stribe. | Foto: Joachim Ladefoged

Analytikerne i den svenske storbank SEB Enskilda har løftet kursmålet for Vestas' aktie til 300 kr. fra tidligere 280 kr. Anbefalingen er stadig "køb".

Det fremgår af Bloomberg News.

Vestas lukkede mandag 3,3 pct. højere i 273,50 kr., da aktien fortsatte opturen oven på fredagens kvartalsregnskab, der stort set hele vejen rundt var bedre end ventet af analytikerne.

Over en bred kam

Trækket fra den gamle svenske storbank bekræfter billedet af, at troen på Vestas' fremtid er stor. Udover Nordea, Handelsbanken og Société Générale har Alm. Brand, HSBC, Nordea, Danske Bank, Jyske Bank og ABG Sundal Collier givet kursmålet pæne løft.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Derudover har Goldman Sachs for nylig indledt dækning af aktien med et kursmål på knap 270 kr.

Den øgede tro på Vestas er især båret af fremgang på det amerikanske marked, hvor den afgørende skatterabat PTC ser ud til at blive forlænget. Usikkerhed om den har tidligere punkteret markedet i USA, men nu er tonerne anderledes positive, og det smitter af på Vestas-aktien.

Samtidig pynter en markant forbedret gældssituation utvivlsomt. Ifølge Bloomberg er der 12 købsanbefalinger, tre neutrale og syv salgsanbefalinger i markedet for Vestas-aktien.

Banker i kø for at låne Runevad penge

Vestas i nyt kredithopVil du prøve

EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Opdaterede kursmål og anbefalinger for Vestas efter regnskabet 9. maj:

EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs