Fransk storbank trumfer alle Vestas-kursmål

Société Générale hæver kursmålet til over 300 kr.
AF RITZAU FINANS OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

For få dage siden løftede den franske storbank Société Générale Vestas-kursmålet fra 215 til 280 kr., men allerede nu løftes det yderligere nu til 305 kr.

Samtidig fastholdes anbefalingen "køb", viser data fra Bloomberg. Det er det højeste kursmål blandt analytikere, der leverer data til Bloomberg News. Det gennemsnitlige kursmål i den gruppe er knap 263 kr.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Dermed melder den franske kæmpebank sig i en lille klub med Alm. Brand Markets, som også valgte at hæve kursmålet endnu et nøk, efter at regnskabet for første kvartal overraskede positivt fredag i sidste uge.

Vestas lukkede fredag i 264,80 kr. efter en stigning på 7,6 pct. oven på et velmodtaget regnskab, der viste et overraskende overskud for første kvartal.

Analytiker-jubel

Trækket fra den franske bank sætter en tyk streg under, at troen på Vestas' fremtid er vokset enormt i løbet af det seneste år.

Udover Société Générale og Alm. Brand har HSBC, Nordea, Danske Bank, Jyske Bank og ABG Sundal Collier givet kursmålet pæne løft, mens det også er et godt tegn, at Goldman Sachs for nylig indledte dækning af aktien med et kursmål på knap 270 kr.

"Vestas-aktien er på en stærk op-trend, og der er ikke noget, der tyder på, at det er slut endnu," lød det eksempelvis for nylig fra Nordeas private banking afdeling.

Den øgede tro på Vestas er især båret af fremgang på det amerikanske marked, hvor den afgørende skatterabat PTC ser ud til at blive forlænget. Usikkerhed om den har tidligere punkteret markedet i USA, men nu er tonerne anderledes positive, og det smitter af på Vestas-aktien.

Samtidig pynter en markant forbedret gældssituation utvivlsomt.

Banker i kø for at låne Runevad penge

Vestas i nyt kredithopVil du prøve

EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter