Dansk bank hæver Vestas-kursmål

Tallene for første kvartal får Alm. Brand til at hæve kursmålet for anden gang på få dage.
Foto: Joachim Ladefoged
Foto: Joachim Ladefoged
AF RITZAU FINANS OG JOACHIM CLAUSHØJ BINDSLEV

Alm. Brand Markets har efter fredagens Vestas-regnskab valgt at løfte kursmålet for Vestas til 285 kr. fra 260 kr.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Det fremgår af en analyse fra Alm. Brand Markets, der dog ikke er alt for optimistiske fremadrettet, hvorfor man fortsat fastholder anbefalingen "neutral".

"Trods endnu et stærkt regnskab har vi kun marginalt ændret på vores estimater. Vi ser fortsat markedet inddiskontere et for optimistisk 2015-2016 scenarium baseret på den nuværende kurs. Men ser dog også fortsat, at 2014-udviklingen understøtter markedets højere forventninger," skriver Alm. Brand Markets.

Det er den anden forhøjelse på få dage. Tidligere på ugen hævede banken kursmålet fra 185 til 260 kr., men det var altså ikke nok.

Vestas overraskede

Banken vurderer derudover, at der skal en markant højere omsætning til i de kommende år, før at der vil være værdi i Vestas-aktien.

"Opside til den nuværende kurs kræver efter vores mening en 11 pct. EBIT-margin (2015-16 nøgletal), eller en omsætning der nærmer sig 7,5-8 mia. euro. Selvom vi ser en stærk udvikling i de kommende regnskaber, er det fortsat et scenarie, vi ikke ser udfolde sig," skriver banken.

Vestas i hopla efter uventet stærkt Q1-regnskab

Vestas verraskede på næsten alle parametre i første kvartal. Det ordinære driftsresultat, EBIT, endte i et overskud på 27 mio. kr. mod et ventet underskud på 16 mio. euro og et underskud på 122 mio.euro i første kvartal året før.

Omsætningen gik også pænt frem til 1283 mio. euro., hvilket ligeledes lå et stykke over forventningen på 1166 mio. euro. Året før landede omsætningen på 1096 mio. euro.

Vestas-aktien stiger fredag eftermiddag 6,7 pct. 263 kr.

Populær hos bankerne

Udover Alm Brand har flere danske og internationale banker givet Vestas-kursmålet et hårdt nøk i vejret i løbet af den seneste periode.

Det gælder blandt andet Société Générale, HSBC, Nordea, Danske Bank, Jyske Bank og ABG Sundal Collier, ligesom et positivt tegn er, at Goldman Sachs for nylig indledte dækning af aktien med et kursmål på små 270 kr.

Fransk storbank tror på bedre Vestas-indtjening

"Vestas-aktien er på en stærk op-trend, og der er ikke noget, der tyder på, at det er slut endnu," lød det eksempelvis for nylig fra Nordeas private banking afdeling.

Den øgede tro på Vestas er især båret af fremgang på det amerikanske marked, hvor den afgørende skatterabat PTC ser ud til at blive forlænget. Usikkerhed om den har tidligere punkteret markedet i USA, men nu er tonerne anderledes positive, og det smitter af på Vestas-aktien.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs