EnergiWatch

GE's vindchef: Mange flere USA-ordrer i spil

Der er meget mere at hente inden for den nuværende PTC-ordning, siger GE-chef.

Vestas' største konkurrent på det amerikanske vindmølle, GE, gav under en pressesession tirsdag i Las Vegas klart udtryk for, at der er mange flere ordrer at hente endnu inden for den nuværende PTC-cyklus.

"Absolut, der er klart mere at hente resten af året. Vi er meget stolte af vores forhold til kunderne, og at vi kan levere dem en økonomi i deres projekter, der giver mening, så vi kan vinde flere ordrer," sagde Anne McEntee, som er øverste chef for GE's vindmølleaktiviteter, til Ritzau Finans.

Siden januar 2013, da PTC-ordningen blev forlænget, har GE vundet 3,9 gigawatt i ordrer, hvoraf godt 1,1 gigawatt blev leveret sidste år. Dermed har GE 2,8 gigawatt til opsætning i 2014 og 2015, hvor der samlet set spås et marked i størrelsesordenen 13 gigawatt.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

"Kollektivt ser industrien denne PTC-cyklus som et 13 gigawatt marked, og vores produkters konkurrencedygtighed vil afgøre, hvor meget vi vinder. Vi vil gerne have det hele, hvis vi kan,"siger Anne McEntee.

General Manager Keith Longtin kommer den en smule nærmere.

"Vores markedsandel i USA har historisk været omkring 40 pct., og ordrerne vil åbenlyst være en funktion af markedsstørrelsen, som vurderes til de nævnte 13 gigawatt - det ser rigtigt godt ud," siger Keith Longtin. Hvis GE skal opretholde en markedsandel på 40 pct., skal selskabet levere 5,2 gigawatt i 2014 og 2015. Det vil så kræve 2400 megawatt i yderligere ordrer.

GE's vindchef: Vingeproblemer er håndteret

Vestas-analytiker: Nye US-ordrer vil være positiv overraskelse

Se den fulde dækning af AWEA her.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs