EnergiWatch

GE's vindchef: Vingeproblemer er håndteret

Den amerikanske vindmøllekæmpe mener, at man har fået styr på sine fejlramte vinger.

Den største aktør på det amerikanske vindmøllemarked, GE, har det sidste års tid haft flere episoder med knækkede vinger på møller i nogle af de projekter, det har leveret til. Topledelsen for selskabets vedvarende energiaktiviteter, Anne McEntee, vurderer, at problemerne er blevet indkredset og håndteret.

"Krakkene, vi ser med vingerne, er ikke nødvendigvis ud over det ordinære i forhold til den forventede fejlrate, som man kan se. Men vi har indsnævret problemet til en uregelmæssighed, der har fundet sted, og vi føler lige nu, at den vinge-population er indkredset (contained). Vi ved, hvad populationen er, og har udskiftet nogle vinger, og arbejdet med kunder. Vi føler, at problemet er blevet håndteret," sagde Anne McEntee under et møde med pressen i Las Vegas på den årlige amerikanske vindmøllekonference.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

GE's vedvarende energiaktiviteter er en del af GE Power & Water. Historisk har det haft en markedsandel på det amerikanske vindmøllemarked på omkring 40 pct.

Endnu en GE-vinge knækket

Vingeuheld stopper amerikansk vindpark

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs