Ordrer kan komme hurtigt efter PTC-forlængelse

Kommer der en PTC-forlængelse sidst på året, kan der komme vindordrer kort efter, siger Leif Andersen fra Acciona.
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske vindmølleindustri har sat fuld tryk på lobbyindsatsen i Washington med henblik på at sikre en forlængelse af den vigtige støtteordning PTC.

Forventningen blandt mange er dog, at der først kommer til at ske noget sidste på året.

"Der er nok ikke nogen, der tror på, at den bliver gennemført før sidst på året, men det kan stadigvæk ske. Vi har før set, at der pludselig kom noget som et lyn fra en klar himmel," siger Leif Andersen, der er salgschef for Acciona Windpower i USA, til Ritzau Finans.

På konferencen forlød det tirsdag ifølge chefen for den amerikanske vindmølleforening, AWEA, Tom Kiernan, at en forlængelse af den såkaldte Tax Extenders Bill indeholdende PTC-ordningen kan komme til en afstemning i Senatet allerede i næste uge.

Det er dog kun et enkelt skridt videre, og senere venter en behandling i det republikansk-dominerede Repræsentanternes Hus.

"Der arbejdes på at få nogle flere republikanske supporters til at støtte sagen. Derudover arbejder man med koalitioner eller andre, der har "tax extenders", der kommer til at hænge nu her, som vi kan arbejde sammen med for at sætte noget mere tryk på," siger Leif Andersen.

Når og hvis, der kommer en forlængelse, sandsynligvis i slutningen af året, så mener han, at det kan gå relativt hurtigt med at få genstartet ordrestrømmen.

"Jeg tror godt, det kan gå hurtigt, for det, vi ligesom har vænnet os til, er at forberede de næste projekter. Man forbereder sig på at være klar, og kommer der en forlængelse sidst på året, tror jeg, at vi kan se aftaler, der begynder at komme 3-4 måneder senere og med levering til 2016," siger Leif Andersen.

GE med bugnende amerikansk ordrebog 

Vindmøllesælger: Der er stadig USA-kontrakter i spil 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter