EnergiWatch

GE med bugnende amerikansk ordrebog

Den amerikanske vindproducent har samlet godt med ordrer, siden PTC-støtteordningen blev forlænget i januar 2013.

Foto: GE

Den største aktør på det amerikanske vindmøllemarked, GE, annoncerede på en vindmøllekonference i Las Vegas tirsdag, at selskabet siden PTC-støtteordningen blev forlænget 1. januar 2013 samlet set har modtaget faste og ubetingede ordrer i USA på 3,9 gigawatt.

"Ud af disse ordrer kom 1,1 gigawatt GE-teknologi i service i 2013. De resterende 2,8 gigawatt vil blive idriftsat eller begynde konstruktion frem til udgangen af 2015," oplyser GE.

I maj 2013, på den tilsvarende vindmøllekonference, var meldingen, at selskabet havde nået en ordreoptagelse på 1,1 gigawatt, og det er så det tal, der siden er steget til 3,9 gigawatt.

"Med vores stærke ordrebog føler vi os stærkt positioneret for 2014 og 2015," siger Anne McEntee, der er administrerende direktør for GE's vedvarende energiaktiviteter.

Vestas har siden starten af 2013 til sammenligning offentliggjort faste ordrer i USA for næsten 1,4 gigawatt, hvortil kom store rammeaftaler, Master Supply Agreements, hvorpå der aktuelt udestår en ubenyttet del på godt 2,3 gigawatt.

Siemens-chef kæmper for ny prismodel

Medie: MHI Vestas tæt på engelsk fabrik

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs