EnergiWatch

Vestas vinder pæn ordre i Danmark

Den danske vindmølleproducent skal levere 33 megawatt til et projekt i Vestjylland.

Vestas V112-mølle. | Foto: Vestas

Den faste Vestas-kunde European Energy har lagt en ordre på ti af selskabets nyeste vindmøller med en samlet kapacitet på 33 megawatt.

Vindmøllerne af typen V117-3.3 blev lanceret sidste år. Indtil nu har Vestas kun offentliggjort en enkelt ordre fra Italien på møllen, men nu skal ti eksemplarer opstilles ved Varde i Vestjylland til projektet "Ulvemosen".

Med aftalen, som Sampension er en del af, følger en 15-årig AOM 4000-serviceaftale, som er den næstfineste (og dyreste) af slagsen fra Vestas.

Vestas-park droppet i Jylland

Leveringen af møllerne starter i år, og parken forventes at være sluttet til nettet inden årets udgang. Klaus Steen Mortensen, direktør for Vestas-forretningen i Nord- og Centraleuropa, siger i en meddelelse, at selskabet er "ekstremt tilfredse" med ordren, som understreger det tætte parløb med European Energy.

"Danmark er et vigtigt og voksende marked for Vestas, og dette projekt vil hjælpe med at holde vores ansatte inden for produktion og opførelse travle," siger Klaus Steen Mortensen i en meddelelse.

Testes længere nordpå

Selvom det kun er anden gang, at Vestas offentliggør en ordre på V117-møllen, oplyser selskabet, at Ulvemosen bliver det tredje og største i Danmark med den nye mølle. Ordren skal have en vis størrelse for, at Vestas deler den med offentligheden.

Det danske selskab lancerede sidste år tre nye møller, V117-3.0, V117-3.3 og V126-3.3. Et test-eksemplar af V117-udgaven testes allerede nu i Lem Kær-parken i Ringkjøbing-Skjern kommune.

Alle de tre vindmølletyper er udviklet på baggrund af teknologien fra den oprindelige V112 3 megawatt-mølle, som har været en af Vestas' bedst sælgende møller med ordrer for mere end 3 gigawatt siden lanceringen i 2010.

Møllen er ifølge Vestas særligt velegnet til landområder med vindstyrker i lav- og mellemkategorien og med høj turbulens.

Vestas løftes af underleverandører

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs