EnergiWatch

Vestas løftes af underleverandører

Den danske vindmølleindustri er blevet mere professionel, og det får Vestas til at lægge flere ordrer hos underleverandører.

Foto: Vestas

Vestas, verdens største vindmølleproducent, fortsætter med at lægge mere arbejde ud til underleverandører for at nedbringe omkostningerne.

Det kan kun lade sig gøre, fordi branchen er blevet mere professionel, lyder det fra Vestas' finansdirektør Marika Fredriksson til Børsen. Hun mener, at industrien tidligere var præget at umodenhed og mange mindre, uerfarne leverandører. Det betød, at mølleproducenten måtte fremstille flere dele selv og ad den vej binde mere kapital.

"Nu har væksten i industrien betydet, at markedet for underleverandører er blevet mere interessant. Vi kan i dag finde leverandører, der leverer den rette kvalitet til den rette pris," siger hun til Børsen.

Arbejdskapital forbedret

Strategien om at få lavet mere arbejde hos underleverandører bevirker, at Vestas' arbejdskapital er blevet forbedret i de senere år, fordi man har færre penge bundet i blandt andet lagervarer.

I 2012 var arbejdskapitalen i Vestas på lige over 200 mio. euro - et negativt tal er positivt, fordi det betyder, at færre penge er bundet - mens den i 2013 var på minus 600 mio. euro.

Opråb til danske vindfolk

Skidt 2013 skaber tro på vindmøllevækst

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs