EnergiWatch

Løkke afviser garanti på nye vindparker

Alt er i spil for Venstre, når det gælder om at få luget ud i de galoperende afgifter i energiforliget. Det gælder også en skrotning af havvindmølleparkerne Horns Rev 3 og Kriegers Flak, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Foto: NIELS HOUGAARD, jp

Selv om både industrien og dele af Venstres bagland råber højt for, at politikerne på Christiansborg ikke skal rive op i den del af energiforliget, der handler om de to planlagte havvindmølleparker Horns Rev 3 og Kriegers Flak, så vil oppositions leder ikke udstede garantier.

Til DR fortæller han, at intet er helligt - heller ikke vindparkerne og de mange arbejdspladser, der kan blive skabt via dem:

"Jeg anerkender fuldt ud, at branchen har brug for kendte rammevilkår, men resten af dansk erhvervsliv har altså også brug for en energipolitik, som kan finansieres. Det er godt med vindmøller, men det er også vigtigt, at vi har andre arbejdspladser," siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, til Dr.dk.

Diskussionen er opstået, fordi der er uenighed om den såkaldte PSO-afgift og forsyningssikkerhedsafgiften, som begge har udviklet sig anderledes end forventet i 2012, hvor energiforliget blev indgået.

Borgmestre ønsker garanti for nye havvindparker

Skatteminister vil lukke hul efter brændeafgift

Løkke vil diskutere energiafgifter i vækstpakke

Regeringen vil bytte brændeafgift ud med højere skatter

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs