Borgmestre ønsker garanti for nye havvindparker

Det er en skidt ide, at Venstre sår tvivl om de planlagte vindparker Horns Rev 3 og Kriegers Flak, mener borgmestre fra både V og S.
Foto: Siemens
Foto: Siemens

Intet er helligt, når det gælder energiforliget fra 2012. Sådan lyder meldingen fra Venstre i forbindelse med balladen om de galopperende energiafgifter, hvor Venstre ikke vil love, at de to store havvindmølleparker - Horns Rev 3 og Kriegers Flak - bliver til noget, hvis der er behov for at blive skåret til.

Men det vækker kritik - ikke bare hos vindindustrien, der frygter at tabe de nye, store ordrer, men også i Venstres eget bagland. Dr.dk skriver, at man i Venstre-kommunen Esbjerg ikke kan se fidusen i at droppe vindparkerne - her vil Horns Rev-projektet giver masser af nye job, og forberedelserne er allerede i gang.

"Der ligger 7-8000 arbejdspladser i havvindmølleprojektet ved Horns Rev. Det er ret afgørende, at man kan regne med, at beslutningen om at etablere en havvindmøllepark ikke bare bliver lavet om," siger viceborgmester Jesper Frost fra netop Venstre til Dr.dk.

Han bakkes op af borgmester Jan Petersen (S) i Norddjurs Kommune, hvor man arbejder på, hvordan Grenå Havn kan blive en del af havvindmølleprojektet på Kriegers Flak.

Dong lægger fem-dobbelt vindordre

Helveg glider af på Kriegers Flak-forslag

K åbner for at udskyde Kriegers Flak

Vindmølleindustrien skyder SE-forslag ned

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også