EnergiWatch

Vestas scorer ordre i Italien

Vestas skal levere i alt 15 vindmøller til to italienske projekter.

Her Vestas' V112-mølle i Australien. | Foto: Vestas

Vindmølleproducenten fra Aarhus skal levere 15 vindmøller til to syditalienske projekter.

Der er tale om seks Vestas V117-3.0 MW-møller og ni V117-3.3 MW-møller. Aftalen omfatter desuden Vestas' dyreste serviceaftale, AOM 5000, der løber over ti år.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Møllerne, der er på i alt 48 MW, skal leveres i tredje kvartal 2014 og være i drift inden udgangen af året, skriver selskabet i en meddelelse. Det er Vestas, der skal stå for både installation og idriftsættelse.

Italiensk debut

Kunden er Asja Ambiente Italia ApA, et internationalt holdingselskab, som designer, bygger og forvalter kraftværker inden for vedvarende energi.

"Vi er stolte af et være det første selskab, som skal drifte Vestas' V117-3.0 og V117-3.3 MW-møller i Italien, og vi er sikre på, at vores nye vindinvestering vil være sikret af en gennemprøvet teknologi fra en platform, som er installeret over hele verden," siger Alessandro Casale, CEO hos Asja.

"Vi er glade for at annoncere underskrifterne på de to nye kontrakter med Asja kun et par uger efter at have forlænget en serviceaftale på 56 MW for de næste ti år," siger Rainer Karan, general manager for Vestas i Italien.

Forholdet til Asja går helt tilbage til 2003, hvor Asja først gang installerede vindmøller på Sicilien. Med ordren har Vestas annonceret ordrer på 390 MW siden nytår.

Runevad: Vi skal industrialiseres

Nye markeder bliver vigtigere for Vestas

Vestas investerer i italiensk vingeproduktion

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs