EnergiWatch

Vestas investerer i italiensk vingeproduktion

I starten af oktober lød det fra Vestas, at selskabets nacellefabrik i den syditalienske by Taranto skulle lukkes. Nu skal den lave vinger.

Foto: Casper Dalhoff

Med en investering på 10 mio. euro åbner Vestas for produktion af vinger til sin V112-3,0 MW mølle på selskabets produktionsanlæg i Taranto, Italien.

Beslutningen er godt nyt for nogle af de 120 medarbejdere, som blev ramt, da Vestas i oktober meddelte, at selskabet lukker sin nacelle-samlefabrik samme sted.

Vestas lukker fabrik i Italien

Det fortæller vindmølleproducenten i en pressemeddelelse.

Vestas har i første omgang forpligtet sig til hyre 30 nacelle-medarbejdere, efter at de har været igennem en genskoling, og afhængigt af markedsforholdene kan det tal blive øget med op til 60 yderligere ansatte fra nacelle-fabrikken. Derudover oprettes seks nye stillinger inden for salg, installation og service i Vestas Italia.

Analytiker: Italien har mistet den grønne glans

Endelig er er der mulighed for beskæftigelse til yderligere 30 nacelle-medarbejdere på Vestas' fabrikker i Storbritannien, Spanien, Danmark eller Tyskland afhængigt af kvalifikationer og fabrikkernes behov.

/ritzau/FINANS

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs