EnergiWatch

Danske Bank tror mere på Vestas

Udsigterne er gode på det amerikanske vindmarked, og det får storbanken til at løfte kursmålet til knap 300 kr. på Vestas-aktien.

V100-mølle fra Vestas i Macho Springs-parken i USA. | Foto: Vestas

Et besøg hos tre projektudviklere har overbevist analytikerne hos Danske Markets om, at der er øget potentiale i aktien i Vestas.

Finanshuset vurderer, at vindmølleproducenten i 2015 kan realisere en driftsmargin (EBIT) på 9,5 pct.

"Vi holder fast i vores købsanbefaling og hæver vores 12-måneders kursmål fra 250 kr. til 290 kr. Vestas handler mandag formiddag i 220 kr."

Det skriver Danske Markets i en analyse.

Katalysatoren det endnu mere positive syn på aktien er det amerikanske marked, hvor Vestas har uudnyttede potentielle ordrer på 2,5 gigawatt liggende i fire master supply-aftaler (MSA) offentliggjort i 2013.

Finanshuset venter nu, at Vestas i 2014-15 vil komme til at levere 1500 megawatt under de pågældende rammeaftaler, mens der tidligere var estimeret blot 500 megawatt - udover de faste ordrer, der også blev offentliggjort sidste år.

"Vi venter nu, at en total på 2.870 megawatt skal leveres i USA i 2014-15, hvilket omfatter de 1.370 megawatt, der blev annonceret som faste ordrer i 2013 og en forventet yderligere ordreoptagelse på 1.500 megawatt baseret på de fire Master Supply-aftaler," skriver Danske Markets.

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs