Ny vindnotering vil ikke ryste Vestas

Der vil fortsat være stort fokus på Vestas, hvis Senvion går på børsen i London.
Foto: Senvion
Foto: Senvion
AF RITZAU FINANS

Det udenlandske fokus på Vestas vil ikke ændre sig, hvis rygterne om, at Suzlon Energys tyske datterselskab Senvion, tidligere Repower, bliver børsnoteret i London Til gengæld giver en eventuel notering mulighed for at se på, hvilke multipler investorerne er interesseret i at betale for et vindmølleselskab.

Det vurderer Alm. Brand Markets, efter at The Times of India mandag skriver, at den indiske vindmøllekoncern Suzlon Energy ifølge rygter vil børsnotere sit tyske datterselskab Senvion, der tidligere hed Repower, på børsen i London.

Senvion vinder pæn ordre i Skotland

"Vi ser ikke én nynotering af denne størrelse, som rygtes til omkring 1 mia. pund, flytte udenlandsk interesse fra Vestas. En notering giver mulighed for at se, hvilke multipler investorer er interesseret i for et selskab, der er på et mere normaliseret indtjeningsniveau. Senvion har fastholdt en mere stabil udvikling," skriver Alm. Brand Markets.

Alm. Brand Markets skriver desuden, at banken ser en eventuel notering af Senvion som et understøttende tegn for investorinteressen i vindsektoren. Ifølge Alm. Brand Markets synes det primært at have været udenlandsk interesse for Vestas, der har understøttet Vestas' aktiekurs på det seneste.

Konsolidering spøger igen i vindbranchen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også