Vestas: Bestyrelsesløn skal flugte med branchen

En lønstigning på ti pct. til bestyrelsen i Vestas får kun ledelsen på niveau med resten af branchen, siger formand Bert Nordberg.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS

Vestas' bestyrelse har foreslået en lønstigning på 10 pct. til sig selv i år, som der skal stemmes om på mandagens generalforsamling. Og det skyldes, at aflønningen hidtil ikke har været på niveau med andre bestyrelser, mener formand Bert Nordberg.

"Forslaget er for, at niveauet i Vestas matcher sammenlignelige selskaber i Norden," lyder Bert Nordbergs forklaring fra talerstolen.

Hans grundløn vil eksempelvis med stigningen gå fra omtrent 975.000 i 2013 til 1.070.000 kr., og honorarerne for udvalgsarbejde foreslås også hævet.

For 2012 var aflønningen dog endnu større, da formand Bert Nordberg og næstformand Lars Josefsson fik godkendt et ekstraordinært honorar af generalforsamlingen sidste år.

To tal freder Bert Nordberg

Bert Nordberg nævner desuden, at 2013 igen var et travlt år for bestyrelsen med 12 bestyrelsesmøder og 14 møder i de forskellige udvalg. Det var ellers kun planen med omkring seks møder for bestyrelsen, da året startede.

Samtidig fremhæver han den bonus på 97 mio. euro, medarbejderne fik for de resultater, Vestas opnåede i 2013 med hensyn til frie pengestrømme og driftsindtjening før særlige poster.

"Vores dygtige og loyale medarbejdere fik en meget velforjtent bonus. Selv jeg var overrasket over, at vi nåede målene - og jeg er meget ambitiøs," siger Bert Nordberg.

Vestas-formand: Vi har holdt vores løfter

Så er der penge til Vestas' kæmpe Kenya-projekt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs