EnergiWatch

Vestas vil opstille fire V164'ere i Vestjylland

Hvis det går, som lokalpolitikerne ønsker, får Ringkøbing-Skjern kommune en vindmøllepark på 32 megawatt - fordelt på fire af Vestas' nye offshore-møller.

Danmarks første vindmøllepark med Vestas-satsningen V164 på 8 megawatt (MW) er på vej i Vestjylland.

Sådan ligger landet, efter at et stort flertal i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Ringkøbing Skjern Kommune har banet vejen for et testprojekt ved vindmølleparken Velling Mærsk, som ligger omkring 7 kilometer sydøst for den vestjyske by. Et endeligt site er dog ikke fundet.

Vestas ønsker ifølge kommunen, at møllerne sættes i drift tidligt i 2015.

"Vestas ønsker en målemast vest for møllerne, men oplyser, at denne kan undværes, hvis det er afgørende for, om projektet kan realiseres. Vestas har oplyst, at det er vigtigt, at der kan testes fire møller," skriver kommunen.

Vestas' "Dødsstjerne" til salg

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mangler tilladelse

Næste skridt er en godkendelse fra Naturstyrelsen, som skal godkende, at møllerne bliver over 150 meter høje.

Når møllerne overstiger 150 meter, er det nemlig ikke længere nok, at kommunen siger 'go', og Vestas-møllerne er 220 meter høje, når den ene vinge står lodret.

Selvom mølleproducenten fra Aarhus ser ud til at have scoret sig en testplads på land, udover den i Østerild, har selskabet endnu ikke fundet en plads på havet, hvor den store mølle kan testes.

Vindselskaber i åben havmøllekrig

Borgmester håber på jobs

Socialdemokratiske Søren Elbæk var den eneste af Økonomi- og Erhvervsudvalgets syv medlemmer, der ikke stemte for forslaget. Og borgmester Iver Enevoldsen (V) har store forhåbninger.

"Det er vigtigt, at vi finder et område i kommunen, hvor Vestas kan afprøve deres produkter. Det er en stor og vigtig arbejdsplads i kommunen, og vi synes det er vigtigt, at de også har mulighed for at afprøve deres produkter i nærområdet," siger borgmesteren til EnergiWatch.

"Det håber jeg selvfølgelig også kommer til at betyde, at en del af produktionen kommer til at ligge i Ringkøbing Skjern Kommune".

Iver Enevoldsen vil ikke gisne om, hvornår der er endelig afklaring om projektet.

"Der er ingen tidsfrist på det her, men hvis møllerne bliver sat op, og det går efter tidsplan kan det formentlig godt nås inden for tidsrammen," siger han.

Projektet er netop sendt i høring.

Analytiker: Vestas er inde i varmen

"Mon ikke champagnepropperne er sprunget"

DONG vælger Vestas' kæmpemølle

Ny offshore-duo truer Siemens og Vestas

Vestas-boss energibranchens stærkeste lederbrand

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs