Undersøgelse: Ingen har solcelle-planer

En manglende EU-godkendelse af ny solstøtte er ifølge Bolius årsagen til, at ingen boligejere har planer om at installere solceller det kommende år.
Foto: REC
Foto: REC

En ny kortlægning af danskernes lyst til at investere i solceller er grum læsning for solcellesælgere.

Ifølge Bolius Boliejeranalyse for 2014, der er udarbejdet af analysehuset TNS Gallup, er der nemlig ingen danskere, som på nuværende tidspunkt vil installere solceller i løbet af det kommende år.

Ud af de 3.142 boligejere, der har deltaget i undersøgelsen, er der således ikke én eneste, som går med konkrete tanker om at opsætte et solcelleanlæg inden for det næste år. 8 pct. har installeret solceller inden for det seneste år.

Lidt håb er der dog for solcellesælgere. 19 pct. svarer, at de har overvejet at opstille solceller, men ikke har konkrete planer.

Solceller skal have smileyordning

EU-ja kan ændre situationen

Ifølge Per Henriksen, formand for Dansk Solcelleforening, der er lobbyorganisation for solcelleproducenter, skal forklaringen findes i det lovkaos, der har præget området. Men det kan vende, hvis EU giver grønt lys for den ordning, som Folketinget kom frem til efter flere forgæves forsøg.

"Hvis EU godkender Folketingets støtteordning, betyder det, at de puljer, der af afsat til støtten for 2013 og 2014, åbnes op, og så skal man sandsynligvis søge dem efter først til mølle-princippet. Derfor er det en god idé at have en ansøgning parat," mener Per Henriksen.

Solcelleleverandører kræver erstatning

Indisk solpark skal forsyne 20 millioner med strøm

Solcelleejere kan ånde lettede op

Solcellebranchen på vej ud af skyggen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også