EnergiWatch

Solcelleleverandører kræver erstatning

Sikkerhedsstyrelsen kan vente en række erstatsningskrav, fordi styrelsen fejlagtigt udstedte et salgsforbud mod en række investere

Flere solcelleleverandører er på vej med erstatningskrav til Sikkerhedsstyrelsen, fordi styrelsen fejlagtigt udstedte et salgsforbud mod en række af de invertere, som omformer cellernes jævnstrøm til vekselstrøm.

Det skriver Ingeniøren.

Styrelsen havde misforstået en laboratorierapport og mente, at inverterne udgjorde en sikkerhedsrisiko. Det fik styrelsen til at nævne fem solcelleleverandører i en pressemeddelelse, og det gav problemer for virksomhederne.

"Når man googler os på nettet nu, så dukker påkravet fra Sikkerhedsstyrelsen op blandt resultaterne, og da vi blandt andet deltager i offentlige licitationer, så er det et uhyre skadeligt omdømme, de har givet os. Det er den ene del af det," siger partner og administrerende direktør i Grøn Sol Mads Halgaard til Ingeniøren.

Firmaet arbejder i øjeblikket på at finde ud af, hvor stor en godtgørelse man skal kræve.

"Det andet forhold er den enorme mængde af tid, vi har skullet bruge på henvendelser fra kunder, der mente, at de var i yderste livsfare, fordi de havde købt et anlæg af os. Og sådan en kundesamtale varer jo desværre ikke kun fem minutter," siger direktøren.

Udover Grøn Sol har også Blue Solar A/S, gennem brancheforeningen Solcelleforeningen, et erstatningskrav på vej. Ifølge Ingeniøren er Sikkerhedsstyrelsen klar til at tage imod eventuelle erstatningskrav.

"Såfremt man har lidt et økonomisk tab, som kan dokumenteres, må man gøre sit krav gældende over for os. Og så vil vi foretage en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde," siger Dorthe G. Rasmussen, der er pressechef hos Sikkerhedsstyrelsen.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs