EnergiWatch

Tomme hylder løfter Vestas

Færre vindmøller og stumper på lager spiller en hovedrolle i Vestas-forretningens markante fremgang i 2013, viser regnskabet. Oprydningen baner vejen for en bonus på 723 mio. kr.

Foto: Vestas

Vestas-aktien er flyvende. Oven på vindmøllegigantens 2013-regnskab har investorerne kastet en stor del af deres kærlighed – og penge – på Vestas-aktien, som siden regnskabets utidige udsendelse mandag aften i sidste uge er steget 11 pct.

Måske ikke overraskende eftersom 2013-regnskabet fra mange sider omtales som en succes. Som beviset på, at Vestas-forretningen efter nedturen i 2011 og 2012, der nær havde kostet det danske vindmølleikon livet, igen er på rette spor.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs