EnergiWatch

Kinesisk tårnproducent køber op i Esbjerg

Titan Wind Energy har købt Gardit i Esbjerg, som overfladebehandler vindmølletårne.

Foto: Repower

Den kinesiske tårnproducent Titan Wind Energy udvider forretningen i Danmark.

Selskabet overtager Gardit i Esbjerg, som i forvejen leverer til Titan, skriver JydskeVestkysten.

Det kinesiske selskab har hidtil arbejdet tæt sammen med Gardit i Esbjerg, der overfladebehandler tårnene, som typisk udskibes fra havnen i Esbjerg. Med opkøbet følger 19 medarbejdere hos Gardit, som beholder arbejdspladsen i Esbjerg.

Vestas' gamle fabrik i Varde vinder Siemens-ordre

"Det styrker Vardes position, at Titan har investeret i Esbjerg. Der er en rationaliseringsgevinst ved at købe et eksisterende anlæg til overfladebehandling i forhold til at opføre et nyt," fortæller Michael Buus Nielsen, nyudnævnt direktør hos Titan Wind Energy Europe, til JydskeVestkysten.

Tårnfabrikken i Varde var tidligere ejet af Vestas, men kineserne overtog faciliteterne i 2012, og siden er Varde blevet hovedsæde for det kinesiske selskab, der beskæftiger 160 medarbejder på adressen i Vestjylland.

Ifølge avisen fortsætter Titan, på trods af opkøbet, med at få udført overfladebehandling på dele af tårnene hos Muehlhan i Vissebjerg også efter overtagelsen af anlægget i Esbjerg.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs