EnergiWatch

Tysk vindselskab vil have ansatte ned i tid

Manglende ordrer får nu Senvion, tidligere Repower, til at varsle lavere arbejdstid.

Den tyskbaserede vindmølleproducent Senvion, der tidligere hed Repower og er ejet af indiske Suzlon Energy, har planer om at introducere en afkortet arbejdsdag for sine 246 ansatte på sin vingefabrik i Bremerhaven.

"Som følge af investeringsusikkerhed har flere offshore-vindmølleordrer ikke materialiseret sig," siger Andreas Nauen, der er administrerende direktør for Senvion til Recharge News.

Vindforening frygter afmatning offshore

Tilbage i november advarede han om, at jobbene på fabrikken var i fare, hvis selskabet ikke fik en betydelig offshore-ordre.

I forvejen har selskabet reduceret medarbejderantallet på vingefabrikken fra et toppunkt på tæt ved 700, skriver Recharge. Senvion vil implementere nedsat tid for at undgå fyringer og venter nye offshore-ordrer ved udgangen af året.

"Situationen i øjeblikket er ikke særligt rar. Vi forsøger at slå bro mellem den fase med vores tiltag," siger Andreas Nauen ifølge branchemediet.

Areva og Gamesa i offshore joint-venture

Fransk vindproducent aner guld i DONG-samarbejde

"Udlandet et springbræt til toppen"

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs