Vindforening frygter afmatning offshore

Usikkerhed om rammebetingelser i Tyskland og Storbritannien kan ramme vindsektoren de kommende år.
AF RITZAU FINANS

Installationerne af havvindmøller i Europa steg i 2013 med 34 pct. til 1,57 gigawatt (GW) ifølge tal fra den europæiske vindmølleforening EWEA, som imidlertid advarer om, at væksten på den del af vindmøllemarkedet vil stoppe op. Det skriver Recharge.

EWEA venter, at der over de næste to år samlet set vil blive opsat havvindmøller med en kapacitet på 3 GW i Europa, men i 2016 og videre vil pipelinen af projekter blive klemt af usikkerhed om rammebetingelserne på nøglemarkederne UK og Tyskland, skriver mediet endvidere.

Sjældent populær vindmøllepark i problemer

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

"Vi har installeret et rekordhøjt antal ny offshore kapacitet. Det skal dog ikke maskere problemerne i sektoren. Installationerne i 2014 og 2015 vil ikke vise meget vækst sammenlignet med 2013," siger Iván Pineda, som er chef for politisk analyse hos EWEA til Recharge.

Afklaring mangler

Han tilføjer, at selvom der er en pipeline af godkendte projekter på over 22 GW, så bliver finansieringsaftaler primært gennemført på eksisterende vindfarme (som refinansieres, red.), snarere end at de tillader nye projekter at starte konstruktion.

"Fremadrettet frygter vi en opbremsning i 2016, reflekterende den usikkerhed, der har plaget Storbritannien og Tyskland over de seneste måneder. Sektoren har behov for afklaring for at rykke sig fremad," siger Pineda, der kalder EU's nye mål for vedvarende energi for uambitiøse og utilstrækkelige til at skubbe offshore vindsektoren frem.

Vestas sælger "følsom" enhed

Siemens installerede 1,08 GW, eller 69 pct. af offshoremøllerne, sidste år. Herefter fugte tyske Bard med en installation af 240 megawatt og Vestas med 123 megawatt. Senvion (tidligere Repower) installerede 111 megawatt, ifølge Recharges oplysninger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også