EnergiWatch

Vestas' elforbrug er 100 procent grønt

Det går den rigtige vej for Vestas' miljøtiltag. I 2013 var 100 procent af koncernes elforbrug baseret på vedvarende energi.

Foto: Vestas

Walk the talk - sådan lyder det tilsyneladende i Vestas hovedkvarter. I hvert fald kan koncernen notere sig, at det i 2013 lykkedes for Vestas at erstatte hele sit elforbrug med elektricitet baseret på vedvarende energi.

Det er en klar fremgang i forhold til 2012, hvor 89 procent af koncernens elforbrug kom fra grønne energikilder.

Store bonusser til Vestas-ansatte

Uheldig årsag

I det hele taget viser Vestas' miljøregnskab klare forbedringer i 2013 - men en del af forbedringerne havde Vestas nok gerne været foruden. Brugen af metaller er nemlig faldet med 38 procent i 2013, det samlede energiforbrug er faldet med syv procent og vandforbruget er faldet med 1,2 procent. Alt sammen ikke på grund af nye miljøtiltag hos Vestas, men fordi produktionen af tårne og vinger er faldet mærkbart.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Udviklingen vil efter al sandsynlighed fortsætte i 2014, men dog ikke på grund af faldende produktion. I stedet vil Vestas i 2014 kunne notere sig et fald i energiforbrug på grund af salget af selskabets maskinfabrikker og støberier. De blev solgt fra i oktober 2013 og har ellers hidtil stået for mellem 20 og 25 procent af Vestas' energiforbrug.

Vestas udsteder aktier for milliarder

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs