EnergiWatch

Ditlev kostede Vestas millioner

Vestas brugte i 2013 46 mio. kroner på kompensation til fyrede direktører.

Det blev en dyr fornøjelse for Vestas at skifte ud på direktionsgangen i 2013. Helt præcist kostede det i følge årsrapporten for 2013 Vestas 6,2 mio. euroo - eller 46 mio. kr.  Det er en eksplosiv stigning i forhold til året før, hvor Vestas kun brugte 0,5 mio. euro på fratædelsesgodtgørelse til tidligere direktionsmedlemme.

En erstatning der dels består af almindelig løn - og derudover af særlig kompensation i forbindelse med fyring. Her vejer Ditlev Engels fyring efter al sandsynlighed tungt. Ditlev Engel blev fyret i august sidste år. Han havde et opsigelsesvarsel på op til 24 måneder, hvilket er almindeligt for direktører i danske selskaber. Et hurtigt regnestykker viser, at eftersom Ditlev Engel i 2011 tjente 12,6 mio. kr., bliver der med to års løn i farvelpakken altså tale om mere end 25 mio. kr. til den nu forhenværende Vestas-boss.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs