Vestas-aktien hopper og danser på regnskabsdage

Investorerne reagerer stort set altid ganske voldsomt, når vindmøllekæmpen fremlægger regnskab.
Foto: Vestas
Foto: Vestas
AF RITZAU FINANS

Der er nærmest garanti for, at aktien i Vestas enten stiger eller falder ganske markant tirsdag, hvor selskabet leverer tal for fjerde kvartal af 2013.

I hvert fald hvis man kigger tilbage på de seneste regnskabsdage for den danske vindmølleproducent. Her er Vestas-aktien rutsjet både op og ned, viser en gennemgang, som Ritzau Finans har foretaget.

Tiden med røde Vestas-tal slutter tirsdag

Fortsætter trenden fra de seneste fire regnskaber, så har Vestas' aktionærer en gevinst til gode. Her er selskabets aktie gennemsnitligt steget med 10,5 pct. Alene ved det seneste regnskab - det for tredje kvartal - reagerede investorerne ved at sende aktien op med 15,3 pct. på dagen.

Inden for de seneste år er der dog også eksempler på det modsatte. Ved regnskabet for tredje kvartal af 2012 mistede Vestas 13,2 pct. af sin markedsværdi.

Vestas ventes i tirsdagens regnskab at præsentere et overskud i fjerde kvartal på 187 mio. euro ifølge de estimater, som SME Direkt har indsamlet for Ritzau Finans. I samme kvartal året før havde vindmølleproducenten et underskud på 618 mio. euro.

Amerikansk vindbyggeri slår rekord

EU siger god for Vestas-samarbejde

Oversigt over Vestas-aktiens bevægelser på regnskabsdage de seneste fem år:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også