Vestas tæt på tyrkisk storordre

Den danske vindmølleproducent underskriver ifølge Bloomberg en stor vindordre til Tyrket i næste uge.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff
RITZAU FINANS OG THOMAS BO CHRISTENSEN

Så er der gode nyheder fra Vestas. Det tyske forsyningsselskab ENBW vil i joint venture med en tyrkisk partner i næste uge underskrive en aftale om Vestas-vindmøller til et 207 MW stort tyrkisk projekt.

Det rapporterer ENBW i en e-mail til Bloomberg News, hvor det fortælles, at aftalen efter planen underskrives d. 7. februar.

Dermed ser Vestas ud til at fortsætte den gode udvikling i Tyrkiet. Vindproducenten i 2013 fik således i hvert fald tre ordrer til landet i syd, som flere har udpeget til at blive et af de næste store vindlande.

Det tyrkiske vindmarked er siden 2006 er gået fra mere eller mindre ingenting til at være blandt de mest de mest interessante markeder, i takt med at landets økonomi ligeledes er galopperet afsted.

Andellen af installerede vindmøller i 2013 menes at ligge på mellem 800-1.000 MW, og ifølge konsulentfirmaet BTM vil der over de kommende fem år blive installeret yderligere fem GW.

Den tyrkiske vindbazar

Udsigterne til ordrer fik fornylig verdens største vindproducent GE til at udpege Tyrkiet som et særligt satsningsområde. Selskabet afsatte i den forbindelse en investeringspulje på 900 mio. dollar over en tre-årig periode, der skal gå til bl.a. vindenergi i Tyrkiet.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Desuden har selskabet indgået et joint venture-samarbejde med det lokale Gama Holding, som skal sende GE's nuværende markedsandel yderligere i vejret.

"Tyrkiet har været et konstant og stabilt marked i forhold til ny vindkapacitet med omkring 5000 MW installeret i hvert af de seneste fire år, og det har potentialet til at blive et marked på mindst 1.000 MW om året," udtalte Pierre Viallefond, salgsdirektør i GE for Europa og Mellemøsten, i slutningen af 2013 til Windpower Monthly.

Vestas installerede sin første vindmølle i Tyrkiet i 1984, og siden har selskabet installeret sammenlagt 640 MW. I 2008 åbnede Vestas et kontor i Istanbul, og i løbet af årene har selskabet åbnet tre varehuse og servicelokationer i landet.

Amerikansk vindbyggeri slår rekord

EU siger god for Vestas-samarbejde

Siemens vil overvåge 7.500 vindmøller fra Brande

Sinovel-varsel udløser kursdyk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også